Pinsecykelturen d. 9.6.2003

Vi startede hos Jens & Jannie kl. 10 med en kop kaffe og par små til halsen. Skyerne så lidt truende ud og det blæste, så det var kun de mest optimistiske, der stillede op med bare ben i shorts. Men alligevel var 16 mødt op.

Turen gik i år til stenbroen og vi tog turen med rygvind over Valby til Kalvebod Brygge, hvor vi cyklede langs havnefronten med de store nye erhvervsbyggerier. Imponerende byggeri - men vi har fået en havnefront, som ligger øde og mennesketom hen udenfor arbejdstiden. Herefter tog vi turen over Langebro og over til Islands Brygge hvor vi holdt det første stop.

Herefter cyklede vi rundt omkring de store nybyggerier langs Islands Brygge og hen til Københavns Universitets Amager-afdeling. Også et imponerende byggeri, men det var påfaldende at de studerende i hvert fald ikke tilbragte pinsen på universitetet - der var helt øde og mennesketomt. Også Det Kongelige Bibliotek har opført en bygning her - og flere undrede sig over, at man ved bygningen havde bygget et elevatortårn, som slet ikke havde forbindelse med huset. Bent kunne dog fortælle os, at tårnet var et kunstværk, som havde kostet flere millioner kr.

Så cyklede vi til Christianshavns Vold - forbi Løven og Bastionen - og her fandt vi nogle bænke hvor vi kunne få noget at spise og drikke.

Turen fortsatte til Holmen hvor vi naturligvis kiggede lidt på det nye operahus. En ganske imponerende sag med plads til 1400 tilskuere. Vi undrede os lidt over om der virkelig er publikum til at samle et sådant antal tilskuere aften efter aften til opera og ballet. Men imponerende bliver det.

Nu var det begyndt at regne - ganske vist "støvregn" - og vi satte derfor kursen mod Langelinje. Her passerede vi Nationalbanken og Nyhavn. Den lille havfrue sad der endnu og der var turister, der skulle fotograferes ved siden af hende. Også selvom hun var noget våd - og det var vi nu også ved at blive. Derfor kiggede vi meget efter en café hvor vi kunne komme ind og få en kop kaffe. Og det lykkedes lige efter havfruen hvor krydstogtskibene lægger til. Kaffen var dyr og ikke særlig god - men vi fik varmen.

Herefter gik turen hjemad omkring Østerport og langs søerne og Godthåbsvej. Her skiltes vore veje, idet ca. halvdelen havde lyst til at slutte turen af med et godt glas tjekkisk fadøl på Café Svejk i Smallegade. Der er nu ikke noget som Böhmisk øl !

Da vi nåede hjem havde vi tilbagelagt 37 km. Og det var slet ikke så ringe når man tager vejret i betragtning.  

Svend Erik Pedersen