Opera i Søndermarken 2003

En dejlig augusttaften havde Det Kongelige Teater inviteret til deres årlige præsentation af det kommende program i Søndermarken. Vi var 10 fra foreningen, der havde aftalt at mødes her. Men det var der godt nok også mange andre (efter sigende 60.000) der havde gjort. Kun ved hjælp af mobiltelefonerne fandt vi hinanden.

Det er et imponerende arrangement - hvor vi tager madkurv og en kølig flaske vin med i parken og lytter til musik og sang fremført af dygtige kunstnere. Jeg er overbevist om, at der deltager mange, som sædvanligvis ikke sætter deres ben i teateret.

Vi havde også pakket madkurvene. Og Jens Ole og Marianne havde anskaffet de helt rigtige stole til formålet med holder til vinglas eller øldåse i armlænet.

Lyden høres godt over hele pladsen og billeder fra scenen bliver vist på storskærm. Man skal komme tidligt for at få en god plads. Næste år skal vi prøve at få en bedre plads, hvor man i det mindste kan se storskærmen. 

Men det er et dejligt arrangement, som efterhånden er en tradition. Og det skal vi også gøre til en tradition i vores forening at deltage i. 

Svend Erik Pedersen