Havnerundfart med Peter Olesen

Sammen med en hel båd fuld af gæster deltog en gruppe af foreningens medlemmer i AOF's arrangement hvor Peter Olesen gav sine synspunkter om Københavns arkitektur på en havnerundfart på 2 timer. 

Tilbage står man og forundres over hvor meget denne mand dog ved om Københavns bygninger. Turen varede kun 2 timer - og det var nok grunden til at han talte i et forrygende tempo og så meget, at der slet ikke var tid til spørgsmål før vi lagde til igen. Men der var i virkeligheden heller ikke brug for spørgsmål - for han gjorde helt klart fra starten, at han ville præsentere sine egne synspunkter.

Det var meget spændende at få præsenteret København på denne måde - og med en holdning. For det er bestemt ikke ligegyldigt hvordan vi udvikler vores by. Og hvem er det egentlig som bestemmer hvad der bliver gennemført ?

I hvert fald så vi med egne øjne, at det ikke er ligegyldigt hvordan man laver byfornyelse i havneområdet. Vi så området på Kalvebod Brygge hvor en mennesketom havnefront lukkes inde bag kontorhuse langs vandet. Og vi så åbne havnefronter på Islands Brygge hvor der lægges op til et aktivt liv på havnefronten.

Efter turen havde vi lejlighed til at evaluere over en WeissBier - næsten som da vi var i Berlin.

Turen foregik om aftenen og jeg fik ikke taget billeder af andet end båden, som vi sejlede i.

Svend Erik Pedersen