Historiske værtshuse i København

Sammen med mange andre deltagere havde en gruppe af foreningens medlemmer tilmeldt sig AOF's arrangement om historiske værtshuse i København. Allan Mylius Thomsen var guide - og dette borgede for en god oplevelse.

København er en gammel by med stolte traditioner for øl-brygning. Som en havneby havde den naturligvis også et rigt værtshusmiljø.

Vi startede på Gammel Torv - Ny Torv til Kongens Nytorv med passende stop undervejs hvor Allan gav sin beretning for gruppen (40-50 deltagere).

På Hviids Vinstue fik vi en tiltrængt øl - Især Allan havde behov for at få skyllet stemmebåndet.

Vi fortsatte turen om ad Pilestræde og endte på Hussman's vinstue, hvor der var anrettet et måltid med øl og stegt flæsk med persillesovs ad libitum. Vi var blevet trætte og sultne så selvom øllet var rigelig dyr var dette en rigtig god afslutning på AOF's arrangement.

Sædvanen tro var de forlystelsessyge de sidste deltagere, der tog sig sammen til at tage af sted. Og vi ville finde et andet sted hvor vi kunne få en øl og snakke lidt videre. Men det var ikke bare sådan lige - for på de københavnske værtshuse spiller man så høj musik, at enhver almindelig samtale forhindres.

Det endte med at vi tog ud på Gammel Kongevej hvor man kan få slow beer - her var der ro og fred så man kan tale sammen - og det er godt når der er så utroligt meget, der skal fortælles.

Svend Erik Pedersen