Prag rejse 16.-19. september 2004

Vi var bare heldige igen ! - Der var et fantastisk flot vejr i Prag mens vi var på besøg. Og dette er naturligvis medvirkende til at gøre turen god. 

Vi var 11 medlemmer på turen og jeg er overbevist om, at alle syntes at det var en rigtig god tur.

Rejsen med fly forløb uden væsentlige problemer. Hotellet var ikke specificeret på forhånd men det viste sig at vi kom til at bo på bådhotellet: Albatros. Det ligger i Moldau (Vltava) tæt på den indre by: Mala Strana. Herfra kunne vi sagtens gå til alle de centrale punkter i den indre by. Og derfor var det ikke alle der nåede at bruge Prags flotte metro. 

De fleste af os var i teater for at se tjekkernes særlige sortlys teater. Et magisk show hvor ting og mennesker bevæger sig tilsyneladende uden respekt for de sædvanlige fysiske love. Man ved godt at det er indstuderede teknikker - men fascinerende er det at se !

Prag havde Cow-parade mens vi var der. Og det betød at der var opstillet køer af glasfiber på alle pladser i byen. Kunstnere af alle slags havde dekoreret køerne. Tjekkernes tidligere præsident, Vaslav Havel, er også kunstner og havde også udsmykket en ko. Se foto nedenfor af ko med slanger.

Vi tog rundfart på Moldau og kunne derfor tage billeder af Karlsbroen fra båden.

Tjekkerne brygger godt øl som kan købes til en fornuftig pris (hvem har dog råd til at købe sodavand?) - og det fik vi mange lejligheder til at efterprøve. Tjekkerne er ikke så gode til vin - og skal det være en god vin på restaurant er den også dyr -  selv efter danske forhold. Dette fik vi også prøvet.

Svend Erik Pedersen